Miesten farkut – Top5

Tämän jutun raapusti 09.06.2013 0 0

Esittelyssä 2013 kevät/kesä sesongin top5 miesten farkut.

1) Tiger of Sweden Pistolero

Tiger of Sweden farkut Pistolero Tampere Studio25

No siis ei ole Pistoleron voittanutta. Malli alkaa oleen jo kohtuu kultti meillä päin ja porukka himoitsee uusia pesuja jotka myydään kohtuu rivakasti nykyään loppuun. Pistolero on Tigerin taidonnäyte omaleimaisesta, nykypäivän tapered fitistä. Se on hieman antifit yläosasta, antaa reiteen tilaa, sekä kapenee sopivasti punttiin. Housun lookkia pystyy säätämään todella paljon valitsemalla eri kokoja. Joustavat materiaalit antavat poikkeuksellisen paljon varaa tähän. Pistoleron saa näyttämään pillifarkulta ostamalla sen todella tiukkana, tai sen voi ostaa reilumman kokoisena rennompaa lookkia varten.

Nyt kevään aikana on tullut pesut Superb (kuvassa) ja Smith. Ensinmainittua on saatu täydennettyä kohtuullisesti, Smith pesusta alkaa olemaan hajakokoja jäljellä. Superb on jatkaja vuoden 2009 menestyspesulle, Perfectille. Se on aito sininen blue jean, erittäin pehmeällä materiaalilla. Pesun sävy toimii hyvin ympärivuotiseen käyttöön.

  •  Vinkki ostajalle – Usko myyjää

Kokolailla kaikki Pistoleron materiaalit venyvät käytössä hieman, joten jos tavoittelet istuvaa farkkua niin valitse koko jonka saat nipin napin kiinni. Sitten steppaile housujen kanssa liikkeessä 10-15 minuuttia ja huomaat kuinka housun vyötärönauha mukautuu jo siinä ajassa mukavammaksi. Ylänappi mitä et meinannut aluksi saada kiinni, meneekin uudella yrittämällä jo helposti.

  • Kenelle?

Kaikille ketkä hakevat nykyaikaista mukavaa farkkua ilman mitään ylimääräisiä remmeleitä. Toimii myös hienosti isommille janttereille jotka tarvitsevat reisi- ja persetilaa, mutta haluavat että puntin suu ei lepata. Hipsterit taasen käärivät punttia lyhyeksi ja roikottavat Pistoleroa beanie päässä ja oversize wife beatteri päällä. Eli hokarista hipsteriin ja kaikki siltä väliltä.

2) G-star Arc 3D Slim

G-star RAW Arc 3d Slim farkut Tampere Studio25

G-starin Arc pant on legenda. Olemme vuosien saatossa myyneet lukemattomia eri pesuja rennosta Arc Loose Taperedistä. Viime syksynä G-star teki todella onnistuneen version Arcista kaventamalla reittä ja madaltamalla sen vyötäröä. Tuloksena oli Arc 3d slim.

Housussa on edelleen supervahva G-star DNA ja Arcin lookki. Kiertävä sivusauma ja lukuisista paloista kasattu housu luo sille kolmiulotteisen istuvuuden joka todella erottuu muista.

Pesuina housusta löytyy hieman rikottu harmaa Force denim ja punainen väridenim Terracotta. Täysin uutena on viime viikolla tullut, överisti tuhottu vaalea Axe denim / Heavy destroy.

Harmaa Force denim on ollut huikean kysytty. Harmaat farkut ovat kaiken kaikkiaan nyt pinnalla ja G-starin pitkään tuotannossa ollut Force denim on hieman vaalennettu tähän housuun ja rikottu hyvällä maulla antaen housuun juuri sopivan annoksen luonnetta.

Axe denim / heavy destroy on räyheä kesäarcci huolellisiin terassirenttu lookkeihin. Nyt ei ole pikkasen riivitty sieltä ja kulutettu tuosta, vaan se on perkele soikoon tuhottu ja paikattu niin että näkyy. Nämä housut yhdistetään släbäreihin ja valkoiseen v-aukkoiseen t-paitaan.

  •  Vinkki ostajalle

Jos saat käsiisi sopivan koon – osta ne. On liian monta kertaa jouduttu toteamaan että vaiheilijat jäävät ilman pöksyjä. Merkkivaatteita valmistetaan aina rajallinen määrä ja parhaat tuotteet loppuvat aina kesken!

  •  Kenelle?

Jos haet housua jossa on paljon yksityiskohtaa ja luonnetta, etkä halua ihan pillifarkkuja niin Arc Slim on selkeä valinta. Vielä rennompaan lookkiin meiltä löytyy edelleen loistavat valikoimat Arc Loosea, jonka fitissä on runsaampi kontrasti, sekä vielä enemmän renttua!

Gstar farkut Studio25 Tampere Arc Loose Tapered

Pesuja löytyy lukuisia, kuvassa vain osa vaihtoehdoista! Tsekkaile lisää Facebookista G-starin kuvakansiosta!

3) Denham Skin

Denham Skin farkut Tampere Studio25

Hollantilainen Denham on hiukean hieno premium merkki ja huikea on myös heidän myydyin farkkumalli, Skin.

Skiniin löytyy kaksi pesua, yksi raakadenim, sekä kulutettu sininen värifarkku. Yliherkkuna löytyy vielä parit limited edition Skinit jotka on tehty Japanilaisesta Kaihara denimistä ja niitä on koko maailmassa noin sadat (hinta 350€).

Fitti on siluetiltaan kohtuu klassinen tapered fit, mutta poikkeuksellisen hyvin leikattuna ja nerokkailla yksityiskohdilla maustettuna. Eli tilaa ylärekisterissä sopivasti (ei ole antifit kuten Pistolero) ja kapenee alaspäin, jälleen, sopivasti. Housussa on lukuisia pieniä hienoja yksityiskohtia kuten 7-kulmaiset takataskut, vahvistetut napinreiäit, chainstitch ommeltu logo ja ylijäämämateriaalista kierrätetty vyötärönauhan sisäosa.

Kaksi pesua ovat tummansininen, kulutettu IA11 ja pehmeän vaalea kulutettu OV.

Tumman pesun denim on jäykempi ja jämäkämpi, joka tuo housulle ryhdikkäämmän istuvuuden. Se mukautuu käytössä ja housussa riittää kulutettavaa. Vaalea OV on mainio kesäfarkku joka on heti erittäin mukava jalassa ja puntti laskeutuu rennosti.

Juuri johtuen hyvin erilaisista denimlaaduista, saavat nämä kaksi eri pesua Skinin näyttämään kahdelta eri fitiltä! Tumman farkun jäykempi denim korostaa housun tapered fit muotoa, kun taas vaalea hyvinlaskeutuva denim tekee siitä pituudesta riippuen marginaalisesti suoremman fitin näköisen. Tuo rennompi lookki sopii hyvin kesään varvassandaaleitten tai tennareitten kanssa.

  • Vinkki ostajalle

Tarkastele Denhamin tuotteita huolella. Niistä löytyy uskomattoman paljon yksityiskohtia mitä ei ensisilmäyksellä välttämättä huomaa. Lue informaatiolaput ja tsekkaa housun sisäpuolelta etutaskuihin painetut selostukset.

  • Kenelle?

Hyvin yleispätevä housu aikalailla kenelle vain. Kannattaa sovittaa! Näitä ei muuten monesta paikkaa Suomesta saa..

4) G-star Defend Super Slim

G-star RAW Defend Super Slim farkut Studio25 Tampere

Näyte siitä miksi G-star on yksi maailman osaavimmista farkkuvalmistajista. Suuri yleisö tuntee merkin voimakkaista leikkauksista ja yksityiskohdista, erityisesti Arc Pantistä. Sen G-star tekeekin suvereenisti, mutta se on vain osa merkin repertuaaria. Mitä kaikki eivät tiedä on se, että G-star tekee myös erinomaisia hillitymmän siluetin housuja, laadukkaista ja mukavista stretchmateriaaleista. Defend Super Slim on yksi minun suosikkifiteistäni ja todellinen luottohousu omassa farkkukokoelmassa. Se on ns. suora pilli, eli paljon istuvampi reidestä kuin tapered fitit. Vyötärö on varsin matala ja housusta saa helposti istuvan jos sitä hakee. Itse tietty roikotan sitä kuin viimeistä päivää.

Meiltä löytyy jo pari sesonkia myynnissä ollut ”Comfort Border Denim” (kuvassa oik.), joka on tasaisen tummansininen denim pienellä vaalealla nyppylällä maustettuna. Lopputulos näyttää hieman Ring Spun -denimiltä, vaikkakin oikeasti kyseessä on hyvin nykyaikainen, huikean mukava stretchdenim. Tämä on tosiaan yksi minun ”go to” denimeistä kun haluan pistää taatusti mukavat kapealinjaiset farkut jalkaan. Materiaali on mukavan kevyt, joten se sopii erinomaisesti kesään. Kokoja löytyy varsin laaja skaala, eli näitä löytyy myös hieman äijäisämmille miehille.

Hiljattain tuli pitkään odotettu uutuus Defendiin, nimittäin pesty musta. Anteeksi, täydellinen pesty musta!

Koska vanha Comfort Border on niin ylivertainen materiaali, niin en odottanut uuden Comfort Fold Denimin välttämättä pääsevän aivan samoihin sfääreihin, mutta paskat. Se on mahtava housu! Materiaali on odotettua paksumpi, mutta täydellinen balanssi pehmeän joustavaa stretchdenimiä ja hyvää napakkuutta. Eli tarkoittaa sitä että materiaali ei ole pluru (kuten usein massavalmistajien halpis stretchit). Mustan version hieman paksumpi denimi näyttää ainakin itselläni piirun verran rennommalta kuin tummansininen Border denim.

  •   Vinkki ostajalle

Molemmat kankaat venyvät käytössä about tuuman verran vyötärönauhasta, sekä yläosasta taskujen kohdalta jos niissä pitää paljon tavaraa. Eli jälleen tämä farkku pitää ostaa kireänä! Sama vanha virsi taas, kysele myyjältä mielipidettä koosta ja hengaile kotvanen housut jalassa niin huomaat eron nopeasti. Haluamme että saat oikeasti täydellisesti istuvat farkut!

  • Kenelle?

Mukavaa suoraa kapealinjaista housua hakevat. Jos Pistolero tuntuu liian matalahaaraiselta ja ei niin istuvalta, niin tässä on usein ratkaisu. Ja hei, me ollaan metsästetty sitä täydellistä pestyä mustaa jo muutama kotvanen. Se löyty nyt!

5) Levi’s 510

Levis 510 farkut Tampere Studio25

 

Leviksestä on vaan pakko pitää. Sen ansiota farkut ovat yleensä ottaen olemassa ja merkki on inspiroinut farkkudesignereita iät ja ajat. Levis itseasiassa vietti juuri syntymäpäiviään kypsyen herkkään 140 vuoden ikään.

Viiskymppi on Leviksen skinny fit ja muistuttaa jonkinverran fittinä edellä esiteltyä Defendiä, eli suora pilli. Eroja kuitenkin löytyy.

Ensimmäisenä materiaalit. Leviksen materiaalit ovat hieman perinteisempiä denimejä ja eikä stretchin kanssa ole villiinnytty niin hurjasti. Ne ovat ehdottomasti mukavia ja pehmeitä, mutta vaativat piirun verran enemmän käyttöä ennen niiden mukautumista. Toisille asiakkaillemme tämä on tärkeä kriteeri farkkuja valittaessa.

Siluetti on ja pysyy myös hieman Defendiä slimmimpänä. Eli siinä kun Defend venyy yläosastaan käytössä hieman runsaammaksi, niin 510 pitää muotonsa kohtuu hyvin säilyttäen aidon skinny fit lookin.

Housusta löytyy tällä haava kaksi pesua. Juuri tullut aivan tumman sininen pesu minimaalisella kulutuksella (kuvassa vas.), sekä Best of Levi´s sarjan Selvedge raakadenim.

Nyt kun eletään aikaa, kun arvostetaan kaikkea alkuperäistä, originelliä ja perinteikästä, niin ei ole juuri kovempaa merkkiä pistää päälle kuin Levi´s.

  •   Vinkki ostajalle

Jäykempi denimi voi kirvoittaa pulleampaa otsasuonta sovarissa. Älä siis pelästy vaikka housu tuntuu matkalla ylös liian jäykältä ja ahtaalta. Synnytät sen vaan kiinni ja alat sitten hieman liikkumaan ja asettelemaan housua paremmin paikoilleen. Kyllä se siitä mukavaksi muuttuu. Ylänapin saa kiinni kun vetää housun Nykäs-korkeudelle ja varpistaa napin kiinni. Sitten vyötärön voi laskea lonkkaluiden päälle.

  •   Kenelle

Hipstereille, farkkudiggareille ja alan tyypeille.

Toisaalta asiakkaille jotka käyvät harvoin farkkukaupoilla ja hakevat laadukkaita, ajattomia pöksyjä. Levis ei oo menossa mihinkään.

Bonus tärpit

Oli niin vaikea on lopettaa viiteen housuun kun on niin paljon hyviä vaihtoehtoja tarjolla… pistetään loppuun vielä muutama täsmävinkki!

Tiger of Sweden Sharp

Tiger of Sweden Sharp pillifarkut Tampere Studio25

Kun tarvii oikean pillifarkun matalalla vyötäröllä, se on Sharp. Puntti on istuvampi koko matkalta, eli myös pohkeesta alaspäin. Pillimpi kuin G-starin Defend. Meiltä löytyy raikas vaalea kesäpesu Mustang (kuvassa vas.), sekä valtavan hieno vintagehenkinen Nice. Kuvan Mustang on minun nilkkamittaiseksi lyhennyttämä, sen takia se näyttää erilaiselta

G-star Attacc Straight

G-star RAW Attacc Straight farkut Tampereelta Studio25

Jos kaikki tämä puhe pilleistä ja slimmeistä edelleen huimaa niin Attacc on valintasi. Rento, suora regular straight fit. Eli puntti ei kapene ja laskeutuu mukavasti tennareitten päälle. Erittäin hyvät pesut hyllyssä ja myös 36″ pituutta löytyy.

Levi´s 511

Levis 511 farkut Studio25 Tampere Neue Grey pesu

Levarin tapered fit. Jäätävän pätevä fitti, sopii jälleen melkein kenelle vain. Hyllystä löytyy mm. erinomainen tasaisen harmaa Neue Grey pesu joka on huikea value hintaan 100,90€! Toimii yhtä hyvin siistiä sisätyötä painavalle toimistotyypille, kuin longboardilla mutkittelevalle, hattupäiselle ruutupaitajampalle.

 

Summa summarum. Ei sun noita lätinöitä ja höyryämisiä olis tarvinu oikeesti lukea läpi. Kun tarviit uudet farkut, tuu vaa käymään!

Homma hoituu helpommin kun uskotkaan. Tervetuloa!

0

Kommentoi postausta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


7 + 4 =