Kymmenen ikonista vaatekappaletta

Ikonisuus on termi jota käytetään tällä alalla usein. Sillä viitataan vaatekappaleisiin tai malleihin jotka ovat jääneet elämään ja kuvastamaan jotain tiettyä aikakautta ja tyyliä. Usein tämä vielä henkilöityy yhteen tiettyyn julkisuudenhenkilöön joka on jättänyt lähtemättömän merkin itsestään jollain vahvalla ja omaleimaisella tyylillä.

Me itse liikkeessämme ja sisäänostoja tehdessämme toivomme jatkuvasti löytävämme aikaa kestäviä tuotteita, joilla on potentiaali palvella käyttäjäänsä vuosikausia. Ne tarjoavat parhaan mahdollisen vastineen rahalle ja jäävät elämään omaa elämäänsä varastoiden tarinoita matkan varrelta.

Lainaan nyt tätä termiä ja esittelen omista vaatteistani kymmenen itselleni ikonista vaatekappaletta.

1) ”Valkoiset” Conversen All Star High Chuck Taylorit.

Ei oo parempaa kun valmiit conut. Eli helvetin kovin poljetut, likaset, rikkinäiset ja täydellisesti omaan räpylään muotoutuneet luottoyksilöt.

Conssihan ei oo mikään hyvä kenkä. Siinä ei oo viimesenpäälle uusimpia tekniikoita pohjassa, ilmatyynyjä ja hierovia pohjallisia. Korkeintaan pari kivee kantapään alla. Mut niissä on roppakaupalla asennetta ja fiilistä. Se on legendaarinen kenkä ja se kuuluu yhteen farkkujen kanssa. Piste.

Paskaiset Converset

Kun ite alotan uusien conujen kanssa niin pyrin heti saamaan niihin jotain eloo. Eli joku pikku futishöntsäily mutasella nurtsilla on aika hyvä startti. Muutenkin ne tarvii kilometrejä alle et ne alkaa soimaan kunnolla. Vähän kun raakafarkut, niitä pitää käyttää et niistä tulee hyvät.

Kuluneet Converse All Starit

Näillä mun eeppisillä valkosilla on ikää nyt muistaakseni kolme vuotta ja ne on ollu monessa mukana. Muutaman kerran oon ne joutunu peseen koska niitten odööri on noussu aika raamatullisiin mittoihin jossain vaiheessa… Mut nyt ne on hyvät! Otan aina mukaan reissuihin missä joutuu käveleen paljon.

 2) Tigerin Pistolerot ”perfect” pesussa

Mun ekat Pistolerot vuodelta 2009. Näistä oon jo aiemminkin jauhanut varmaan kyllästymiseen asti, mutta I don’t care, lisää tulee! Rehti, ihana, sininen farkkupesu ja mukava pehmeä denimkangas. Käytössä sävy on kulunut jo varsin vintage henkiseksi ja sininen sävy on hieman harmaantunut.

Tiger of Sweden Pistolero Perfect neljän vuoden iässä

Pikku feelujakin alkaa löytymään, jostain kohdasta kangas on kulunut melkein puhki, yksi sauma on hieman lähdössä purkautumaan… Lisäksi ne on venyneet hieman isoiksi ja ovat kovasti paljon liian pitkät ja joudun kääriin ne melkoselle klunssille punteista. En tuu ikinä lyhentään noita, enkä korjaamaan paitsi kun käytön kannalta pakolliset fiksaukset. Niiden kuuluu olla juuri tuollaiset kun ne on.

Tigerin farkut Studio25 Tampere

Farkut hajoaa ja se on hyvä

Tiger of Sweden Jeans Pistolero Perfect leather patch

Nämä housut on hyvä esimerkki omista suosikki vaatekappaleista. Ne tuntee läpikotaisin eikä niitä tarvi sovitella eri yläosien summuiden kanssa. Sä vaan tiedät kuinka mukavalta ne tuntuu päällä, miten ne toimii ja minkä kanssa. Tykkään itseasiassa näistä farkuista niin kovin että menin jopa naimisiin ne jalassa (rannalla)..

3) Tigerin Rikki nahkarotsi

Täysin eeppinen nahkarotsi. Mukavan ohut, istuu täydellisesti, huikee nahka ja päällikkölookki. Voisi kuvailla jonkin sortin kliiniksi bikertakiksi. Sisävuoren oon hajottanu jossain kohtaa selästä. Ei haittaa, mulle pikku damaget vaatteissa tuo vaan lisää luonnetta.

Tiger of Sweden Rikki nahkatakki

Nahkatakiksi mielettömän monikäyttöinen. Käytän sitä paljon sisällä, vähän niinkuin bleiseri hengessä, sekä menee myös talvirotsin alle! Todellinen luottovaate, melkein joka paikassa mukana!

Rikki on takki mitä näkee Euroopassa mm. messuilla monilla kovilla tekijöillä päällä. Sitä on nyt varioitu Tigerin toimesta jo muutamaan sesonkiin ja sitä pitäisi tulla myös jatkossakin myyntiin aina uudelleen maustettuna. Kappalemäärät mitä me sitä otetaan myyntiin per sesonki on tyyliin muutama. Eli kannattaa olla tarkkana jos haluat oman.

Tigerin nahkatakki Rikki Leahter jacket

 4) Benchin nahkamaiharit

Nimeä en muista enään, olikohan syys/talvi 09 sesongista. Loistava esimerkki siitä miten hyvä nahkakenkä vanhenee kauniisti. Nää on kokeneet  kovia, ne on todella kuluneet, vähän joka nurkka on jotenkin rispaantunut, nauhojen koukut sojottaa ympäriinsä ja varsista on lähteny kaikki puhti pois. Molemmissa kengissä on kunnon läikät steariinia kun koitin polkea yhden iltatapahtuman ulkotuikkuja sammuksiin jaloillani ja sotkuhan siitä tuli.

Ja taas sama viisaus, paljon poljetut kengät -> hemmetin mukavat pitempiin käpyttelyihin.

Bench nahkamaiharit sivulta

Kulahtaneet nahkamaiharit

Bench nahkamaiharit

Yleisesti nahkakenkiin sijoittaminen on pitkässäjuoksussa kannattavampaa. Toki niitäkin rikki saa käytössä, mutta suutarit tekee ihmeitä. Siis oikeesti, Tampereella on lukuisia suutareita jotka on aivan velhoja herättään levinneitä nahkakenkiä eloon ja se on todella todella yllättävän edullista!! Oon korjauttanut lukuisia kenkiä paikallisilla suutareilla ja kustannukset on ollu yleisesti välillä 6 – 14€. Suosittelen. Lisäksi vielä pakko arvostaa tuommoisia vanhan liiton käsityöshamaaneja! Käyttäkää heidän ammattitaitoisia palvelujaan, ettei palvelut katoa.

5) Tigerin Locker t-paidat

Tyystin kuninkaallinen teepparimalli. Pitempi fitti, mukavan loossi, sopivan suuri kaula-aukko ja erittäin hyvä puuvillan laatu. Ei mitään ylimääräsiä härpäkkeitä, tyylikäs logopatch helmassa, ei muuta.

Me pyritään pitään aina varastossa valkosta ja mustaa, kannattaa oikeesti kokeilla! Noihin jää koukkuun, ei vaan oo parempaa t-paitaa. Pitempään palvelleet Lockerit voi alentaa aluspaidoiksi (toimii suuremman kaula-aukon ansioista) tai sulkapallokäyttöön. Uutena valkonen Locker on vaan as crisp as it gets sun parhaiden sinisten farkkujen kanssa.

IMG_3050

6) Brixton Fiddler hattu

Mua näkee harvimmin ilman tota lätsää.

Toimii vaan melkein joka asuun eikä tarvi alkaa säätään lettiä. Oma meloni on jotain erikoismitotusta, usein M on liian pieni ja L liian iso. Mun Fiddlerit on älliä ja vähän isoja, mutta toimii kuitenkin kun sen junttaa vähän vinoon. Mulla on pari mustaa joista toinen on aina vuorollaan hävöksissä, yleensä jossain reissukassissa. Väritkin on lähteny hienosti kulumaan niinkuin ikonisissa tuotteissa kuuluu. Tulee sitä ajan patinaa.

Brixton hattu

7) Tigerin naisten punosvyö

Tykkään käyttää pelkästään todella kapeita vöitä (10-20mm), ne on jotenkin vaan nykyaikaa ja haluun että farkut on kuitenkin pääosassa. Yleensä hommaan vyöni siis naisten mallistoista. Tämän vyön kanssa on ollut aikojen saatossa kotona depaattia että onko tämä ollut mahdollisesti Anun vyö alunperin. Käsittääkseni ei..

Ikoninen Tiger of Sweden punosvyö

Luottovyö, on hieman venynyt, nahka on tummunut ja värjääntynyt farkuista. Siinä ei oo mitään hilavitkuttimia mitkä vois hajota. Hyviin nahkatuotteisiin on fiksua investoida, ne palvelee pitkään ja paranee käytössä!

Kulunut nahkavyö

8) Tigerin Golds

Onko se neule vai longsleeve vai mikä, en tiedä? Mutta mieletön tuote se on! Oversize / box fit jokapaikan vaate hieman isommalla kaula-aukolla ja viimeistelemättömillä saumoilla. Menee hienosti pillifarkkujen kanssa sellaisenaan tai sinne voi iskeä kauluspaidan alle ja pistää ylänapin kiinni. Hyvä paita olla aina mukana jos tarvii sattumalta jotain pitkähihaista päälle. Ei oo niin justiinsa vaikka rypistyy kassissa, näyttää aina hyvältä.

Tiger of Sweden Golds paita

Golds on aika yleinen tuote Tigerin mallistoissa, eli vuodesta toiseen siitä on saatavilla eri värejä. Tummat ovat tottakai käytännöllisempiä, kuten tämä pankinvarma musta yksilö.

 

Tiger of Sweden Golds

9) Dieselin denimlaukku

Me reissataan tosi paljon ja hyvä lentolaukku on tärkeä kapine siihen touhuun. Tämä Dieselin laukku on aivan optimikokoa, menee täyteen pakattuna lentokoneessa edessä olevan penkin alle, siinä on paljon taskuja, sitä on hyvä kantaa ja herranjumala se on denimiä!

Diesel denimlaukku

Sanoisin että laukku on jostain vuoden 2010 mallistoista ja vaikka hintaa oli nahkaisen weekenderin verran, tämä on ollut ylivertainen matkakumppani ja huikeaa vastinetta rahalle.

Dieselin laukun nahkayksityiskohtia

 10) Tigerin Droopy

Okei, tätä vikaa ei ole vielä virallisesti voitu nimittää tähän hall of fameen, koska kyseessä on tämän sesongin tuote. Eli olen käyttänyt sitä vasta muutaman kuukauden.

Tigerin Droopy kauluspaita

Tiedän kuitenkin että tämä on yksi niistä helmistä joka tulee jäämään käyttöön vuosiksi eteenpäin! Eli varsin pitkä kauluspaita, hyvä paksuhko puuvilla, ei tarvi silittää (tai olla mitenkään siisti muutenkaan) ja matalat / minimalistiset kaulukset napeilla. Todella tykki paita! Jaa niin ja se tärkein ominaisuus. Se on musta!

Mustat vaatteet on vaatekaapin kulmakiviä. Kun kaikki muu kusee, niin voit aina luottaa sun mustaan luottovaatteeseen! Ne sopii kaiken kanssa ja näyttää aina hyvältä. Easy.

Tiger of Sweden Droopy kaulus

Omaan verrattoman paksun kaulan ja kun tykkään pitää ylänappia kiinni, niin siirrän nappia yleensä kaikista kauluspaidoista hieman sivummaksi jotta henki kulkee ja voileivät putoo helpommin. Droopyn kohdalla en saanut käsiini mustaa lankaa, joten nappi tuli ommeltua keltaisella langalla. Se on lisää persoonallisuutta tähän Droopyyn.

 

Siinä kymmenen itselleni ikonista vaatekappaletta. Mun farkkukokoelmista olis tietty voinu ammentaa vaikka kuinka monta kovaa yksilöä tänne, mutta noi Pistolero Perfectit on niin ylivoimaset että turha lähteä hämmentämään.

Se että kuusi artikkelia kymmenestä oli Tiger of Swedeniä, on sinänsä täysin sattumaa. En mitenkään periaatteesta suosi Tigeria, vaan kannan ylpeänä jokaista edustamaamme brändiä.

Sitten taas toisaalta, tämä kertoo Tigerista. Se on erilainen brändi tämän päivän markkinoilla. He eivät vain suolla tavaraa markkinoille maksimi paineella, vaan heidän tuotteillaan on enemmän sielua kuin monella muulla merkillä. Kun Tiger tekee hyvän tuotteen, he jatkavat sitä. Kun he tekevät hyvän pesun, he eivät heitä sitä arkistojen kätköihin vain sen takia että sesonki vaihtui. Heidän showroomillaan on kourallinen tuotteita. Ero tulee siinä että siellä ei ole yhtään huonoa tuotetta.
On parempi ostaa yksi huikea tuote, kuin monta keskinkertaista.

Siinä muutama klassikko päällä. Lookki minkä kanssa ei voi mennä vikaan, eikä väliä mikä vuosikymmen sattuu oleen meneillään.

”a pair of blue jeans, white t-shirt, leather jacket, a pair of worn Converse and your favorite hat”

1

Kommentoi postausta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


9 + 5 =