Stretch vai rigid?

Tämän jutun raapusti 23.03.2012 0 0

Olen tässä blogissa jauhanut paljon raakadenimin ihanuudesta, aidosta denimin tunnusta ja farkkujen kuluttamisesta omalla käytöllä. Kuitenkin karhunosa myymistämme farkuista on valmiiksi kulutettuja ja pestyjä, sekä niissä on stretchiä. Eli kyssäri kuuluu, miksi ostaa stretch farkut?

Laadukas stretch denim on joustavaa ja palautuvaa, eli ne ovat levottoman mukavat käytössä heti uutena! Kuvassa venetyllään erinomaisen mukavaa mustaa Tigerin Pistoleroa.

Tottakai suurin osa ihmisistä arvostaa sitä että heidän ostama merkkituote on ns. käyttövalmis. Eli mukavat jalassa ja kivasti kulutettu pesu valmiina.

Okei, ainahan farkku elää käyttäjänsä mukana, oli se kuinka valmiiksi kulutettu ja käsitelty tahansa. Eikä myöskään voi sanoa että uuden pakasta vedetyn farkun mukavuus olisi heti ensimmäisellä käyttökerralla tapissa saakka. Se riippuu hurjasti käytetystä denimlaadusta. Nyrkkisääntönä, mitä paksumpi ja jäykempi denim, sitä enemmän se mukautuu ja muuttuu käytössä. Ja toiste päin että mitä ohuempi ja käsitellympi matsku, muuttuu se käytössä suhteessa vähemmän.

Itse diggaan käyttää raw denim farkkuja ja nyyskätä niitten muutosta käytössä. Mutta luonnollisesti käytän myös paljon muitakin farkkuja. Kuten aikoinaan kirjoitin yksistä suosikki Pistoleroistani, niin välillä on vaan aamuja kun ei pätkääkään napostele pistää jäykkiä raakadenimejä, vaan haluaa maksi mukavat byysät jalkaan. Silloin tartun useimmiten stretch pistoleroihin, Firetrapin Tynereihin tai Leviksen 519:sta.

Firetrap Tyner, jäykkänä ja stretchinä. Rungoltaan sama housu ja käytännössä täysin eri housu. Vasemman puoleinen housu on hienosti pesty ja kulutettu, mutta tehty paksummasta ja jäykemmästä denimistä. Oikean puoleinen "tyyne" on taasen valmistettu kevyemmästä, erittäin joustavasta ja mukavasta stretch denimistä!

Jos ihan tarkkoja ollaan niin ylläolevan kuvan kulutettu Tyner on myös tehty tietynlaisesta stretch denimistä, mutta kankaan paksuus ja kudontatekniikka tekevät materiaalista jämäkämmän. Stretchin osuus ilmoitetaan housun sisäpuolella olevassa lapussa, jossa on prosenttijakaumat käytetyistä materiaaleista.

2% elastaania on yleisin stretchin määrä, mutta käytännössä housun tuntuma riippuu merkittävästi enemmän kankaan paksuudesta, tiheydestä ja kudontatavasta

Tässä tämän hetken valikoimien joustavin miesten farkku, Levi´s 519 Heavy smoke pesussa. Ei meinaan purista / kiristä / ahista! Suosittelen lämpimästi jos on oikeasti mukavat farkut hakusessa! 519 on tapered fit joka antaa housun yläosaan tilaa ja kapenee alaspäin tuoden kengät kivasti esiin.

Stretchin vastakohta, Levi´s 511 in rigid selvedge denim. Eli rigid tarkoittaa "jäykkää" kangasta.

Stretch materiaalit ovat viime vuosina kehittyneet kovaa vauhtia sekä jouston tuoman mukavuuden, että laadun suhteen. Parhaiden valmistajien kankaat palautuvat erittäin hyvin ja kestävät käytössä pidempään. On kuitenkin hyvä tiedostaa että paksumpi ja jäykempi denimkangas on keskimäärin pidempään käyttöä kestävä kuin ohuempi, joustava ja mahdollisesti voimakkaasti käsitelty kangaslaatu.

Suosittelen kokeilemaan useampia farkkuja ja mahdollisesti eri kokoja kun tulet ostoksille. Etenkin hieman jämäkämpien farkkujen kanssa kannattaa steppailla hetki myymälässämme, koska farkut mukautuvat hieman jo kymmenessä minuutissa! Eli pientä kireyttä ja jäykkyyttä ei kannata heti peljästyä, farkut saavat olla uutena hieman tiukat.

Eli sovittele rauhassa, kernaasti vaikka useampaan kertaan mielenkiintoisimpia vaihtoehtoja. Kaikki tärkein, kysele myyjiltämme eri farkuista, materiaalien käyttäytymisestä käytössä, mielipiteitä koosta ja vaatteista joiden kanssa yhdistää uudet pöksyt. Sitä varten täällä ollaan!

0

Kommentoi postausta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


5 + 4 =