Raw Pistolerojen puolivuotispäivä

Tämän jutun raapusti 15.01.2012 1 0

Tiger of Swedenin Pistolero on vain loistava farkku, siitä ei pääse mihinkään. Niitä on tässä tullut jo aiemminkin ylistettyä: http://bit.ly/pistolero. Housun fitti antaa hieman tilaa reiteen ja hieman pidempi haaraosa tekee istuvuudesta hyvin rennon. Puntti kapenee kunnolla alaspäin ja kaiken kaikkiaan housu on täydellinen ilmentymä Tiger of Sweden Jeanssin lookista.

Kun halutaan juuri itselle täydelliset farkut ja ollaan valmiita näkemään hieman vaivaa, niin raw denim on oikea valinta. Raw eli raaka denim on siis kuluttamattomasta ja pesemättömästä denimkankaasta tehty farkku. Se on uutena hyvin jäykkä ja hieman epämukava jalassa. Siitä irtoaa normaalia enemmän väriä, sekä se venyy käytössä kohtuu paljon. Vastavuoroisesti se myös kutistuu pesussa enemmän kuin käsitelty farkku.

Syy miksi  halutaan aluksi epämukavat farkut on se, että kovassa käytössä raakadenimi farkuista muokkaantuu käyttäjälleen täydelliset sen myötä kun denimkangas pehmenee, venyy, rypistyy ja muovaantuu käyttäjän vartalon mukaiseksi. Housu venyy niistä kohdista joista se alussa kiristää, sekä käytön aiheuttamat kulumat luovat housulle täysin uniikin lookin. Kulutuksen jota mikään farkkuvalmistaja ei pysty tarjoamaan valmiina, koska se on käyttäjän itse luoma.

Tästä syystä eritoten raw denim farkkuja käytetään niiiiin pitkään kuin millään mahdollista ennen ensimmäistä pesukertaa! Kun housuista irtoaa rutkasti indigoväriä ensimmäisessä pesussa, halutaan että väri lähtee varmasti juuri niistä kohdista jotka ovat omassa käytössä kuluneet.

Omat raakadenim Pistoleroni ovat tänään 6 kuukauden ikäiset. Housuja ei ole pesty tai kasteltu kertaakaan. Ensimmäinen pesukerta tulee olemaan vasta vuoden käytön jälkeen.

Pesemättömät, 6 kuukautta käytetyt Tiger of Sweden raw denim Pistolerot

Housujen yleisilme on edelleen erittäin siisti. Väri on tasaisen tumma ja ne ovat ehjät lukuunottamatta yhtä pientä reikää puntissa joka on muisto uudenvuoden ilotulituksista.

Farkun tuntumassa on kuitenkin jo merkittävä ero uusiin verrattuna. Ne ovat pehmentyneet ja venyneet erittäin miellyttävästi. Varsinaisesti pehmeäksi kangasta ei missään tapauksessa voi vielä nimittää, mutta matka on alkanut hyvin!

Näin ne muokkaantuu. Puolen vuoden käyttö on tuonut farkkuun muodon! Rypistymiset ovat lyhentäneet ja jaksottaneet housun runkoa, sekä tehneet farkusta huomattavasti mukavamman näköiset. Vieressä siis pakasta vedettynä sama housu, samassa koossa!

Tsekkaa erittäin kauniisti rypistyneet polvitaipeiden takaosat. Voitte vain kuvitella kuinka hienot kulumat noista syntyy kun ensimmäisessä pesussa kulumista lähtee värit... Kuvasta ilmenee myös hienosti kuinka housun yläosa on muokkaantunut täysin erilaiseksi käytössä! Käytetyn farkun yläosa on venynyt leveämmäksi ja samalla madaltunut pystysuunnassa!

Housun sävy on myös jo muuttunut. Uuden sävyssä on mustaa / musteensinistä, kun taas puoli vuotta käytetyssä sävy on kulunut pehmeämmäksi ja enemmän tummansiniseksi. Tuttu indigonsininen väri alkaa hienosti kuultamaan läpi!

Polven venyminen ja pussittuminen käytössä tuo puntin istuvuuteen luonnetta.

Kolikkotaskussa säilytetty kännykkä on venyttänyt oman muodon taskulle. Yleensäkin taskuissa säilytettävät tavarat jättävät ne omaleimaisimmat yksityiskohdat raw denim farkkuihin. Yksi klassikko kulutus on takataskussa säilytettävä nuuskapurkki joka jättää nätin rinkulan aikojen saatossa taskuun...

Kunnolla kulunut kohta sepaluksen reunassa. Jonain päivänä farkut ovat noin siniset kuin mitä tuosta pienestä kuluneesta kaistaleesta näkyy jo nyt.

Nahkapatchin esimerkki "ajan patinasta"

Kuten sanottua, farkut on tehty käyttöä varten. Niiden kuuluu kulua, haalistua, rispaantua, likaantua ja rikkoontua (jotta niitä pääsee paikkailemaan ja housujen luonne kasvaa entisestään). Valmiiksi kulutetut farkut ovat helppo ja vaivaton valinta joilla saadaan haluttu lookki välittömästi. Mutta aidoin lopputulos ja omaperäisin lookki syntyy itse kuluttamalla, kovalla käytöllä ja vähillä pesuilla.

Palaamme näihin Pistoleroihin tämän vuoden Heinä-Elokuussa kun farkut viettävät vuosipäiviään ja joutuvat kohtamaan ensimmäisen pesunsa!

Olethan muistanut tsekata artikkelini farkkujen pesemisestä?! If not tai kertaus on tarpeen, niin blogin etusivun yläosasta löytyy siihen tarinaan linkki!

0
1 Comment
  • Jari
    tammikuu 15, 2012

    Omaa puolivuotispäivää odotellessa =D tää on niiiiin kova!!!!

Kommentoi postausta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


2 + 9 =