Paras ohje: ÄLÄ TEE SITÄ!

Farkkujen pesuohjeet

Pyri käyttämään uusia farkkuja noin puoli vuotta ennen ensimmäistä pesukertaa. Tämä varmistaa että housut kuluvat mahdollisimman luonnollisesti, sekä ehtivät venyä ja mukautua käytössä mukaviksi.

Pesukertoja voi välttää puhdistamalla tahrat, sekä tuulettamalla housuja pakkasessa tai pistämällä ne pakastimeen yön yli. Tällä tavoin farkut saa freesattua! Talvella on kätevä tapa nakata farkut parvekkeelle tuulettumaan yöksi.

 

Jos nyt kuitenkin täytyy, niin tässä pesuohjeet

 

1. Ensimmäinen kerta

Ensimmäinen pesukerta on aina kaikki kriittisin. Pesemällä farkut käsin haaleassa vedessä, varmistat ettei housuihisi tule ikäviä muutoksia. Lämmin vesi kutistaa housua, väriä voi irrota merkittävästi enemmän, voimakas ohjelma / linkous voi aiheuttaa kulumia ja jälkiä jne…

 

2. Vetskari kiinni. Farkut nurinpäin ja rullalle

Käännä housut nurinpäin ja kääri housut punteista aloittaen rullaksi. Kun peset farkut muun pyykin kanssa, älä junttaa konetta täyteen! Muista että uusista farkuista voi irrota runsaasti väriä muutaman ensimmäisen pesukerran aikana, joten pese ne aluksi erillään muusta pyykistä.

Farkkujen rullaaminen auttaa säilyttämään housun pesun tasaisena ja tämä korostuu etenkin kuluttamattomissa, tasavärisissä farkuissa.

Lisäksi jos et halua pesun jälkeen arvailla, mistä dokumenteista takataskusta löytyvä epämääräinen paperimössö koostuu, tyhjennä taskut.

 

3. Käsinpesu vai konepesu?

Jos peset farkut koneessa, valitse rauhallisempi pesuohjelma, kuten hienopesu ja ota linkous pois käytöstä. Käytä 30-asteista vettä. Älä käytä kuivausrumpua, koska se kutistaa ja kuluttaa. Itseasiassa harkitse vielä, jos sittenkin pesisit ne ekalla kerralla käsin niin menee varman päälle. Ne on kuitenkin tosi hyvät farkut.

Paras tapa farkkujen käsinpesuun on laskea kylpyammeeseen 20cm haaleaa vettä ja pistää vähän pesuainetta sekaan. Liottele farkkuja kevyesti puristellen 5-10 minuuttia. Vältä niiden hankaamista, paitsi jos niissä on todella likaisia kohtia. Huuhtele runsaalla kylmällä vedellä.

Suosi nestemäisiä pesuaineita, koska jauheet usein sisältävät valkaisuaineita.

 

4. Ripusta kuivumaan ja suorista puntit

Ripusta märät markut vyölenkeistä henkariin ja ripusta ne kuivumaan rauhassa. Suoristele puntit samalla.

 

Muita farkkujen pesuohjeita

 

Pesuohjeet stretch farkuille

Ohuemmat, paljon stretchiä sisältävät huokoiset denimlaadut voivat likaantua käytössä huomattavasti nopeammin kuin tiheät / paksut denimit. Näin ollen niitä voi joutua pesemään myös hieman useammin. Pesukertojen minimoimiseksi suosittelemme kuitenkin mahdollisimman usein puhdistamaan tahrat käsin ja tuulettamaan housuja parvekkeella tai pakastamalla ne.

Stretch farkkuja pestäessä tulee muistaa että huuhteluainetta ei saa missään nimessä käyttää. Huuhteluaine haurastaa housun elastaanin.

Stretch farkuissa korostuu se, että pesukertoja minimoimalla pidentää farkkujen käyttöikää.

 

Pesuohjeet todella likaisille farkuille

Jos sottapyttyilet housuillesi jotain niin se ei välttämättä vaadi housujen pesemistä. Tahrat on helppo puhdistaa kostealla rätillä tuoreeltaan. Tahranpoistoaineiden kanssa pitää olla varovainen, koska ne voivat haalistaa housun väriä todella huomattavasti ja jättää näkyvän läikän.

Kun housut ovat läpikotaisin likaiset, niin ne puhdistuvat kunnolla vasta 60 asteisessa vedessä. Emme missään tapauksessa suosittele kuitenkaan pesemään vain kuin todella monta kertaa pestyt ja paljon käytetyt farkut niin lämpimässä vedessä, koska se on aina riski että housut kutistuvat ja menettävät väriä todella paljon.

 

Pesuohjeet voimakkaasti pestyille / kulutetuille / rikotuille farkuille

Valmiiksi kulutetun näköiset farkut eivät myöskään tykkää liiemmin pesuista. Niiden luonne lähtee muuttumaan runsaiden pesukertojen myötä, kun värit alkavat haalistumaan ja yksityiskohdat kulumaan.

Rikotut denimit eivät tietenkään ole niin kestäviä käytössä kuin normaalit ehjät denimkankaat. Luonnollisesti sama pätee niiden pesemiseen, reiät voivat suurentua railakkaammissa pesuohjelmissa ja linkouksissa. Suosittelemme ehdottomasti käsinpesua.

 

Pesuohjeet raaka denim farkuille

Jälleen suureen suosioon nousseet raw denim farkut ovat jokaisen farkkunörtin silmäteriä. Niissä korostuu se, että farkkujen halutaan kuluvan mahdollisimman luonnollisesti omassa käytössä, jotta ne aikojen saatossa alkavat peilaamaan käyttäjänsä elämää. Niitä ei siis todellakaan pestä ainakaan ensimmäiseen puoleen vuoteen.

Niitä ei siis todellakaan pestä ainakaan ensimmäiseen puoleen vuoteen. Yleensä moni käyttää raakoja vuoden ennen ekaa pesua. Aivan kovimmat farkkupuristit eivät pese niitä ikinä. Meidän suosituksemme kuitenkin on, että peset raakadenimisi vuoden käytön jälkeen.

On tärkeää muistaa, että raaka denimistä irtoaa rutkasti väriä myös käytössä, eli ei todellakaan kannata hinkata hanuriaan kaverin uuden karheaan valkoiseen plyyshisohvaan. Tulee vääjäämättä sanomista.

Käsinpesu tai liotus viileässä vedessä on pakollinen ekalla kerralla. Ei mitään saumaa heittää raakoja pesukoneeseen, koska suoraan sanoen ihan mitä vain voi tapahtua. Raw denim voi kutistua kymmeniä prosentteja, kun se kohtaa lämmintä vettä ekan kerran!

Jotkut denimdiggarit vetävät varman päälle ja hoitavat ensimmäisen pesun kylpemällä farkut jalassa, sekä antavat housujen kuivua niiden ollessa edelleen päällä! Silloin ne ainakin kuivuvat oikeaan muotoon ja liiallista kutistumista ei pääse tapahtumaan.

Farkkujen pesuohjeet by Inch

0 Comments