Denim on denim

Tämän jutun raapusti 30.10.2011 0 0

Denim on aina trendikästä kun farkkukauppiaalta kysytään. Parin viime vuoden ajan denim on jyllännyt yleisesti trendipukeutumisessa ja on hienoa että se jatkaa edelleen vahvana teemana myös tulevissa mallistoissa!

Kun ”denim on denim” tai ”double denim” -look nousi pinnilla esimerkiksi David Beckhamin käyttämänä alkoi alati muuttuva väittely siitä miten denim yläosia yhdistetään farkkujen kanssa. Alkoi muodostumaan sääntöjä ja ohjenuoria kuten että saman sävyistä denimiä ei voi yhdistää keskenään tai vaaleaa denim yläosan kanssa on käytettävä tummia farkkuja.

Joo, aluksi asian kanssa oltiin hieman varpaillaan ettei uuden karheaa double denim lookkia tuomita Matti Nykäsmäiseksi ratkaisuksi. Denim on kuitenkin aina ollut kapinallisten sotisopa ja ei sitä saada ruotuun millään uppiniskaisilla säännöillä. Nyt tämä kapinahenki näkyy taas farkkupukeutumisessa ja ihmisillä näkee erittäin vahvoja, rajoja rikkovia denimlookkeja.

Muistan myös törmänneeni jossain semi-uskottavassa blogissa viisauteen että double denim on ok (tiettyjä sääntöjä noudattaen, tietysti), mutta triple denim ei käy laatuunsa! Well f**k that…

Helpommasta päästä triple denim setti, tummat Firetrapin Tyner pillifarkut, kulutettu Firetrapin farkkupaita ja Tiger of Swedenin raakadenim rotsi. Sekä denimkoira Arttu.

Seuraava merkittävä trendi farkuissa on ensi keväänä yleistyvät väridenimit. Tai yleensä värien käyttö housuissa, kun chinot tulevat  haastamaan farkut.

Ensi keväänä tullaan näkemään mm. paljon punaisen sävyjä housuissa. Anulla jalassa G-starin Arc super skinny erikoismalli joka on tulossa myyntiin loppuvuodesta. Kaverina oversize kauluspaita ja kivipesty Firetrapin mallikappale farkkuliivi

Viime aikoina denimpukeutumisessa on kohonnut arvostus autenttisuutta kohtaan. Pesuissa ja kulutuksissa toivotaan aidon näköisiä lopputuloksia, sekä tietoisuus laadukkaasta denimistä on noussut. Raw denimin kysyntä on moninkertaistunut parissa sesongissa ja selvagea on käännetty näkyville ilahduttavan usein. Levi’s, joka on koko touhun aloittanut on jälleen erittäin trendikäs merkki!

Voimakkaasti rikotut lookit ovat väistyneet ja rikotukset ovat nykyään paljon rauhallisempia kuin muutama sesonki sitten. Kliini, tumma denimkangas on kuitenkin se kysytyin.

Tia luottaa kuluttamattomiin Tiger of Swedenin Slendereihin ja tummaan Leviksen denimpaitaan

Vaaleat denimpaidat / chambray paidat ovat jo kotvasen olleet pinnalla ja niitä tulee edelleen näkymään jatkossakin. Mukaan miksataan myös vaaleansinisiä puuvillapaitoja jotka myös henkivät denim lookkia, mutta eivät ole niin ilmeisiä farkkupaitoja.

Firetrap all the way, vaalea farkkupaita, Detroit selvage farkut, cardigan, beanie, uudet Scott kengät ja kupillinen juhla mokkaa. Ähäkutti, on siellä muuten Tiger of Swedenin vyö...

Farkkumyyjät ja Firetrapin eilen saapuneet Triumph kengät. Tsekkaa Janniinan hieno double denim setti, mahtavasti kulutettu Firetrap farkkupaita ja Tiger of Swedenin Slenderit Candy pesussa!

Arttu ainakin tsekkaa

 

0

Kommentoi postausta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


7 + 1 =