Denham – The Jeanmaker

Tämän jutun raapusti 30.09.2012 0 0

Tapahtui pari vuotta sitten. Olen Berliinissä legendaarisen 14oz. denimliikkeen kellarissa ja luen haltioituneena Denham farkkujen informaatiotägejä. Merkki on hiljan breikannut premium denim markkinoille ja saavuttanut vaikuttavia myyntineliöitä Euroopan parhaista denimliikkeistä.

Lapuissa kerrotaan korkealaatuisista materiaaleista, vintage inspiraatioista, käsityöstä ja intohimosta tehdä uutta, samalla alkuperäistä kunnioittaen. Huolelliset pesuohjeet kertovat heti että nyt asiaan suhtaudutaan tosissaan.  Merkki on jopa nimennyt raakadenimin (raw denim) uudelleen, joka on vähintäänkin puolihullu riski kun kyseessä on niinkin vaalittu käsite. Denhamin raaka on nimeltään ”Virgin denim”.

…ja se on nerokas tapa kertoa yksinkertaisesti mistä raakadenimissä on kyse!

It all starts with a pair of jeans cut straight from untreated denim cloth. A box-fresh pair of clean unwashed ´virgin´jeans is the perfect canvas to create your own identity. -No wash, no distress. Brand new and entirely unspoiled. The story starts here. After years of wear, the maturity of the jean can be seen in it’s patina: spots, blemishes, moustaches, rips & tears, defining the milestones in the life of a jean, mapping out & recording a unique pattern of wearer experiences. This hard-won customization is the real luxury of premium denim. And it only gets better the more it’s worn.

Ajattelin että tässä on merkki joka tekee kaiken oikein. Kaikki oikeat arvot, yksityiskohtien arvostus, hyvät puuvillalaadut, itsevarma ote designissa ja kaiken takana intohimo tehdä hyviä tuotteita.

26. Syyskuuta 2012 pinnistelin varpaillani liikkeemme sovituskopissa Suomen ensimmäisien 14 unssisien Denham Skin Virgin Okura Denimien ylänappia kiinni. Saimme kunnian tuoda Denhamin ensimmäisenä jälleenmyyjänä Suomeen.

Olimme Elokuussa tekemässä ensimmäisiä Denhamin ostoja, sekä tutustumassa heidän pääkonttoriinsa  Amsterdamissa. Tapasimme heti kärkeen merkin perustajan Jason Denhamin. Hän tehnyt farkkuja koko aikuisen elämänsä ja kerännyt matkan varrella yli tuhannen kappaleen denim arkiston, josta hän jatkuvasti hakee vintage inspiraatioita uusiin designeihin. Hän myös edelleen toimii merkkinsä miesten puolen pääsuunnittelijana!

Vierailu pääkonttorissa oli huikea. Se on tavallinen, perinteinen rakennus Amsterdamin sydämmessä, kanavan varrella Prinsengrachtilla. Siinä on paljon kerroksia ja alati jyrkkenevät rappuset jotka lopulta johtavat ylimmässä kerroksessa sijaitsevaan pääsuunnittelijan toimistoon. Rakennuksen katutasossa on miesten liike, sekä nurkan takana toisessa rakennuksessa naisten liike. Pakollinen visiitti muuten jokaiselle damin reissaajalle!

Vaikuttavin osa pääkonttoria oli kuitenkin Denhamin henkilökunta. Se oli kuin yhtä perhettä. Kaikki tuntuivat olevan kiinnostuneita meistä ja siitä mihin olimme viemässä heidän merkkiään. Heistä huokui sanoinkuvaamaton ylpeys edustamaansa merkkiä kohtaan. Edelleen, se kertoo siitä että asioita tehdään oikeilla arvoilla.

Kun Denham alunperin muutti nykyisiin tiloihinsa muutama vuosi sitten, pistävät he ensitöikseen kolmet farkut pikkuruiselle sisäpihalleen roikkumaan ulkoilmaan.

Kaikki kolme housua olivat uusia ja kuluttamattomia. Housut ovat vain roikkuneet paikoillaan, niitä ei ole nostettu turvaan auringolta, sateelta tai talvelta, eikä niitä ole käsitelty mitenkään. Vasemman puoleiset ovat heidän parhaasta Japanin denimistä valmistetut. Materiaaleilla on nimittäin eroja..

 

”the truth is in the detail” 

Denhamin tuotteet ovat täynnä tyylikkäitä yksityiskohtia, vaikka harjaantumaton silmä ei niitä välttämättä heti bongaisikaan. Esimerkiksi meiltä löytyvästi Skin Virgin Okura Denimistä löytyviä detskuja:

  • 7 point pocket – äärimmäisen perinteinen viisikulmainen takatasku on tehty seitsemän kulmaiseksi joka luo erottuvan ilmeen housun takaosaan. Kun pistät käden takataskuun, osuu jokainen sormi yhteen kulmakohtaan ja taskun ylänurkat muodostavat loput kaksi kulmaa.
  • Boxed button holes – loistava esimerkki siitä kuinka Denham todella käyttää aikaa pienien yksityiskohtien vaalimiseen. Toisen takataskun ja kolikkotaskun napin reiät ovat viimeistelty niin että ne kestävät merkittävästi pitempään käyttöä.
  • Waste in to waist – Kunnianosoitus 50-luvun amerikkalaiselle tekstiiliteollisuudelle, jossa työpäivän lähestyessään loppuaan työntekijät keräsivät päivän aikana jääneet hukkapalat kasaan ja ompelivat niistä mitä erikoisempia paitoja. Denham käyttää hukkamateriaalien sekoitusta vyötäränauhansa sisäosassa.
Naisten mallistosta saimme heti valikoimiimme mm. Cleaner farkun, joka on erittäin mukava stretch pillifarkku hyvällä selkäpuolen korkeudella.

Denhan Cleaner

 

Facebookista näet kuvan hienosta kulutetun sinisestä pesustamme!

Valikoimistamme löytyy jo nyt muutamia yläosia sekä miehille että naisille ja suuren kysynnän vuoksi pyrimme parhaamme mukaan hommaamaan lisää tuotteita. Miehille tuli kaksi kappaletta käsittämättömän hienoa 550€ hintaista talvitakkia, mutta ne menivät alle vuorokaudessa molemmat. Ei edes ehditty kuvaamaan niitä… Olemme lähettäneet kauniin pyynnön Denhamille että josko niitä takkeja voisi meille vielä yksi tai kaksi löytyä lisää.

Varsinaiset ennakkotoimituksemme alkavat ennakkotietojen mukaan karkeasti vuodenvaihteessa!

 

0

Kommentoi postausta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


7 + 8 =