Denham Skin – Limited edition Japanese denim

Tämän jutun raapusti 15.02.2013 0 0

Eilen oli hyvä päivä.

Myymälään nasahti laatikko Amsterdamista ja se tarkoitti hyvin pitkälle jotain kevätsesongin  uutuutta Denhamilta. Sieltä löytyi kaikista kovin juttu, eli limited edition – japski denim – käsityönä tehty Skin, kahdessa pesussa.

Skin on huikea fitti, se on juuri oikeanlainen tapered fit. Sopiva / mukava yläosasta ja riittävän kapea puntista. Ei liikaa mitään, vaan juuri hyvä. Denham on tunnettu ylivoimaisista leikkauksistaan jotka juontavat juurensa parin sukupolven räätälitaidoista. Siitä muistuttaa myös merkin saksilogo.

IMG_0595

 

Uusi housu on siis Skin malliin tehty limited edition OSV / OB. Se on merkin perustajan Jason Denhamin itse luoma erikoismalli, joka on saanut inspraationsa Jasonin denim arkistoista löytyvistä, käytössä kuluneista Denham farkuista. Hän halusi toteuttaa ne ilman kompromisseja, joten kaiken oli oltava parasta.

Kun denimnörtit haluavat parasta, lähdetään kangas yleensä hakemaan Japanista jossa suhtaudutaan premium denimin valmistukseen vähintäänkin fanaattisella pieteetillä. Heillä on käytössään Levikseltä toisen maailmansoden aikoihin ostettuja vanhoja shuttle loom koneita ja he vaalivat tarkkoja käsityötaitoja denimin valmistuksessa.

Soitin eilen Hollantiin saatuani nämä housut käsiini ja kiittelin vuolaasti huikeasta tuotteesta ja siitä että meidät valittiin yhdeksi maailman alle kymmenestä jälleenmyyjästä. Housu kuulemma tehtiin alunperin heidän omien liikkeidensä erikoistuotteeksi ja sen päälle valittiin muutama farkkuspesialisti joilla oli mahdollisuus kyseistä housua muutamat ostaa. Meidän lisäksi housua saivat mm. Berliinin 14oz, Lontoon Harvey Nichols ja Beams Japanissa. Kappalemääräisesti housua valmistettiin n. 100 kappaletta.

Kyselin kaikkea mahdollista nippelitietoa ja sain kuulla että denimkangas on itseasiassa Hiroshiman alueelta tulevaa Kaihara denimiä, joka tunnetaan äärimmäisen laadukkaana denimlaatuna.

Japanese Kaihara Denim Denham Skin

 

Tämä housun pesu ja yksityiskohtaiset kulutukset ovat tehty käsin ja niiden teko on vienyt aikaa keskimäärin 80 tuntia per housu. Siis 80 tuntia!!!

Lopputulos on kerrassaan upean autenttinen ja yksityiskohtainen kulutus!

Lopputulos on kerrassaan upean autenttinen ja yksityiskohtainen kulutus!

Denham Skin Japanin denim Studio25 Tampere

Housusta on ylläolevassa kuvassa näkyvä tumma versio, sekä vaalea versio joka on hieman enemmän rikottu. Vaalean Skin OB:n kuva löytyy meidän Facebookista Denhamin kansiosta!

0

Kommentoi postausta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


7 + 5 =