Best of Levi´s Red Tab farkut

Tämän jutun raapusti 25.02.2012 0 0

The Best of Levi´s Red Tab

Kokolailla otsikko sen jo kertoo mistä on kyse.

Parhaista Leviksistä.

Farkkujen parissa työskentelevät ihmiset, sekä denimdiggarit ympäri maailman arvostavat Levistä huolimatta siitä mitä merkkiä itse edustavat tai henkilökohtaisesti eniten käyttävät. Levi´s aloitti koko shown. Sen ansiosta mekin saamme tätä työtä tehdä.

Trendillisesti Levi´s on kuumaa kamaa tänä päivänä muun muassa sen takia että kuluttajien arvostus on noussut kunnioittamaan farkuissa alkuperäisyyttä, autenttisuutta ja ”heritage fiilistä”.

Leviksellä päätettiin oivallisesti korostaa heidän omaa osaamistaan ja historiaansa, tuoden nuo arvot esiin uudessa mallistossa nimeltä ”the Best of Levi´s Red Tab”. Me saimme kunnian päästä mukaan tähän harvaan joukkoon Suomessa joka pääsi valitsemaan Best of -malliston sisältä oman valikoiman asiakkaillemme. Tämä on kansankielellä sanottuna helvetin kova juttu.

Valitsimme kaksi erinomaista ja nykypäiväistä fittiä, 511 ja 508, sekä kolme eri pesua. Tai siis kaksi pesua ja tottakai yksi raakadenim! Eihän nyt tälläisestä spessu programista voisi olla tarjoamatta raw denim versiota, se on kaiken alku ja juuri!

Tsekataan 511 ensimmäisenä, shall we.

511 on slim straight fit kohtuu matalalla vyötäröllä. Se on monen mielestä ”sopivan kapea” fitti puntista, eli ei mikään pillifarkku vaan hyvä kapealinjainen farkku.

The Best of Levis 511 14.5oz raw denim selvedge

Voi kyllä. Näitä kannattaa ainakin käydä koskettamassa täällä niin saa hieman vihiä että miltä se raaka tuntuu! Eli raakadenim on pesemätöntä ja kuluttamatonta denimkangasta joka on todella ”uutuuden jäykkää”. Ajan ja runsaan käytön myötä se pehmenee ja venyy mukavaksi. Käytön tuomat kulumat, haalistumiset, rispaantumiset ja muut kohellukset tuovat housuun luonnetta ja muokkaantuvat yksilöllisiksi, käyttäjänsä näköisiksi. Housuja käytetään mahdollisimman pitkään ennen ensimmäistä pesukertaa, vähintään puoli vuotta! Ensimmäisessä pesussa housuista lähtee väriä ja kun niitä on käytetty pitkään niin väri lähtee juurikin niistä kohdista joista housu on käytössä kulunut. Tuloksena on ainutlaatuinen pesu joka on käyttäjänsä itse tekemä. Lisää pakinaa pesemisestä, tai siis pesemättömyydestä blogin etusivun yläreunasta löytyvästä ”farkkujen pesuohjeet” postauksesta.

Kun tulet sovittamaan tätä raakadenimiä niin varaudu steppailemaan housujen kanssa kotvanen liikkeessä ja ota ennakkoluulottomasti niin pieni koko vyötäröstä kuin saat kiinni. Itse kun varpaisillani sain minuutin ähellyksen jälkeen napin kiinni omasta koostani, niin vartin päästä housu oli jo venynyt sen verran että nappi meni uudestaan kokeiltaessa kiinni ongelmitta! Toisaalta sitten raw denim kutistuu pestäessä aika paljonkin, eli sekin on hyvä ottaa ostettaessa huomioon että mikä tulee henk.koht. pesustrategia olemaan. Itse käytän raakoja niiiiin kauan ennen ensimmäistä pesua että ne ovat ehtineet venyä merkittävästi alkuperäisestä. Lisäksi ensimmäinen pesuni on varovainen käsinpesu kylmässä vedessä ettei mitään liian radikaalia muutosta pääse syntymään.

Best of Levi´s 511 Union light Selvedge

Toinen versiomme mainiosta 511 mallista on todella hieno vaalea pesu nimeltä ”Union light selvedge”. Tässä housussa erikoista on se että materiaali on todella paksu ja vahva (myös 14.5 unssinen) denim. Housun käsituntuma on täysin eri kuin mitä odottaisi! Yleensä voimakkaasti vaaleaksi kulutetut pesut ovat paljon ohuemmissa ja köykäisemmissä denimlaaduissa. Tämä on oikeastaan täysin uudenlainen juttu meidän valikoimassamme. Pesu ja kulutus on todella hieno, erittäin autenttinen. Tällä tarkoitetaan sitä että pesu näyttää siltä että se olisi kulunut vuosien käytön ansioista tuon näköiseksi. Kuitenkin denimkangas on hieman jäykkä ja vaatii käyttöä pehmentyäkseen! Ei missään nimessä samalla tapaa kuin raaka denimissä, mutta ensimmäistä kertaa huomaa valmiiksi kulutetusta housusta että sepäs vaatiikin käyttöä vielä parantuakseen mukavuudeltaan.

Kauniisti kulutettu vaalea pesu, paksussa ja laadukkaassa selvedge denimissä. Tämmöistä komboa ei ihan joka putkasta saakkaan

Toinen valitsemamme fitti on 508 joka on rento regural tapered / hieman jopa carrot fit. Tahtoo sanoa sitä että housussa on enemmän tilaa yläosassa ja se kapenee puntista alaspäin mentäessä. Eri käyttäjät saavat tällä housulla aikaan hyvinkin erilaiset lookit. Sitä voi pitää normaali vyötärökorkeudella istuvana farkkuna, joka kuitenkin kaventuu juuri sopivasti puntin suuhun tuoden kengät esille ja mahdollistaen nahkakenkien käytön. (mitä leveämpi puntin suu, sitä enemmän kyseessä tennareitten kanssa käytettävä farkku)

Hipsterimpi kaveri sitten taas roikottaa viisnollakasiaan korostaen housun fitin kontrastia (loossi yläosa – kapeampi alaosa).

Best of Levis 508 Wiley Selvedge

Jälleen erittäin autenttinen tumma kulutuspesu. Hyvin vintagehenkinen!

Materiaalin suhteen sama juttu kuin edellisissä, paksu, jäykähkö, huolellinen denimlaatu. Eli ihan samat jorinat, vaatii käyttöä ja housusta tulee entistä parempi!

Lisäksi Best of -sarjan farkut kuuluvat Leviksen ”waterless program” ohjelmaan, jossa he kiinnittävät huomioita vedenkäyttöön housujen pesuprosesseissa. Ohjelman toimenpiteillä he ovat pystyneet säästämään keskimäärin 28% vettä tuotantoprosessissa joka kumuloitui 16 miljoonan litran säästöihin pelkästään kevätsesongin tuotannossa. Lisäksi he kierrättävät farkkujen pesussa käyttämäänsä vettä uudelleenkäyttämällä sen esimerkiksi paitojen värjäyksissä! Itsekkin istun tätä kirjoittaessa leviksen kauluspaita päällä jonka indigovärjäys on peräisin kierrätetystä vedestä.

Vasemmalla raw denim 511, keskellä 508 ja oikealla vaalea 511. Tuosta kun aloitat käyttämään raakadenimiä joka päivä niin vuoden päästä se näyttää tuolta keskimmäiseltä pesulta ja useamman vuoden päästä vaalealta

Selvedge, eli vanhalla kudontatekniikalla valmistetun kapeapakkaisen denimkankaan viimeistelty saumahulpio. Yksinkertaisemmin, merkki laadusta ja perinteestä. Show it.

0

Kommentoi postausta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


9 + 5 =