Berliiniä muotiviikkojen tapaan ja muutenkin

Tämän jutun raapusti 25.07.2013 0 0

Muotiviikot BerliiniOltiin Heinäkuun alussa kahdeksatta kertaa messureissulla Berliinin muotiviikoilla tsekkailemassa ensi kesän mallistoja. Suurimmat messut ovat Bread&Butter Berlin, joka järjestetään entisellä Tempelhofin lentoasemalla. Sen lisäksi käytiin Premium ja Seek messuilla, sekä tietty katsastamassa kaupungin parhaat denimliikkeet.

BB Berlin messut

BBB pärähtää käyntiin kunnon nostatushypellä tuloaulassa, konfetit ilmaan ja musiikki soimaan. Siitä sitten osastojen kimppuun!

Lääniä riittää, nimittäin suuria messuhalleja on kahdeksan. Vielä muutama vuosi sitten meillä meni pelkästään denimhallin läpikäymiseen yksi päivä ja messuilla koluttiin kolme pitkää päivää. Nyt kun tunnemme merkit paremmin voimme keskittyä tärkeimpiin ja vedimme nämä messut läpi yhdessä päivässä. Tietty mielenkiintoimmat osastot olivat kokolailla merkit joita me edustamme; G-star, Rich&Royal, Converse, Denham, Scotch&Soda, Minimum jne jne…

Rich&Royal vaatteet messuilla

Scotch & Soda vaatteet Studio25 Tampere

2013-07-02 10.39.24

Tampere Converse Studio25 messuilla

Studio25 Tampere Bread&Butter SS14 messuilla

G-star on yleensä näyttänyt messuilla kuka on päällikkö ja hallinnoinut todella suurta osastoa. Heidän muotinäytöksensä on ollut aina messujen päällimmäisiä puheenaiheita ja heillä on tapana yllättää sen kanssa jollain tapaa. Eikä tämäkään kerta ollut poikkeus. Nyt G-star yllätti niin päin että heillä oli messuilla vain pieni osasto, jossa ei käytännössä ollut mallistoja nähtävillä. Sen sijaan sieltä käytiin noutamassa kutsuvieras liput illan bileisiin päräyttävässä Kater Holzigissa, jossa oli samalla myös näytös, sekä showroomit.

G-star show venue Kater Holzig Berlin

Kater Holzig on vanha rähjäinen saippuatehtaan rämä Kreuzbergissa Spree-joen rannalla, johon pesiytyi aikanaan vastakulttuurinuorisoa viettämään aikaansa. Tarina kertoo että he ovat muokanneet paikasta nykyisen bilemestan ja luoneet elämäntapansa ympärille liiketoiminnan. Sokkeloisesta rakennuksesta löytyy lukemattomia huoneita joista paljastuu aina vielä yksi baaritiski tai tanssilattia.. Seinät on täynnä graffiteja, pihalla palaa tulet tynnyreissä ja henkilökunta on yhtä karua kuin itse paikkakin. Totaalisen hieno venue!

Kater Holzig Berlin fashion week G-star

Piha oli aivan täyteen ammuttu kun showtime alkoi lähestymään..

Gstar Kater Holzig

Muotinäytös oli dramaattinen tanssiesitys joen rantaan rakennetulla lavalla, johon esiintyjät tulivat viereisen rakennuksen katolta rappusia pitkin, yleisön läpi.

G-star muotinäytös Berliinin muotiviikot

Aivan käsittämätön show ja tietty ensi kesän mallistojen vaatteet näyttivät huikeilta!

Se että näissä muotiviikkojen kinkereissä on baari auki joka paikassa tekee messumatkoista erityisen raskaita, mutta selvisimme kuitenkin ihmisten aikoihin kämpille koska seuraavana päivänä oli edelleen paljon töitä tehtävänä.

Seuraavana päivänä iskimme Premium ja Seek messuille, joista ensinmainittu on noussut erittäin varteenotettavaksi messuksi Berliinissä. Sinne on tullut paljon kovia brändejä, sekä paljon mielenkiintoisia, hieman pienempiä merkkejä joilla ei olisi välttämättä rahkeita osallistua Bread&Butteriin.

Premium SS14 messut Berlin

Seek muotimessut Berliini

Alan liikkeissä käyminen on toinen tärkeä anti meidän työreissuilla. Berliinissä pitää aina käydä Hackeschermarktissa sijaitsevassa 14oz. liikkeessä, joka on eittämättä Euroopan tykeimpiä denimliikkeitä. Heidän valikoima toimii meille myös tietynlaisena indikaattorina denimbrändien kentässä. Juuri kyseisen liikkeen kellarissa tutuistuin muutama vuosi sitten ekaa kertaa Denhamiin ja sen ansiosta merkki on Suomeen hommattu.

Liikkeen takapihalle on Berliiniläiseen tapaan duunattu baari johon voi pysähtyä virvokkeille.

14oz liikkeen takapiha

Dads are the original hipster and a moscow mule

14oz. avasi Tammikuussa myös toisen liikkeen Länsi-Berliiniin pääostoskadulle, mutta se ei vaan alueena hotsita meitä sitten laisinkaan. Liike on toki upea, mutta ei siellä muuten ole meille mitään. Kaikki on niin kiiltävää ja kliinistä, Itä-Berliini on vaan tuhat-nolla kodikkaampi paikka.

Toinen mainio liike on Voo Store. Karusti sisustettu liike jemmassa sisäpihalla Kreuzbergissä.

Voo Store Berlin

Samalla kun käy Voo Storessa, niin on pakko käydä safkaamassa Santa Mariassa joka on läheinen Meksikolainen diner. Heidän possutacojen liha on ensin hitaasti haudutettu meheväksi ja sitten vielä paistettu rapeaksi pinnalta. Pelkästään noiden tacojen perässä vois lähteä Berliiniin tältä istumalta. Julmetun herkullista! (btw. pahimpiin taco vajareihin kantsii muuten käydä Tampereella Don Tacossa, jos et ole vielä käynyt…)

Meksikolaista ruokaa Berliinistä Santa Maria

Entä missä Berliinissä kannattaa kämpätä / hengata?

Kuten sanottua, Itäpuoli. Alueista ylivoimaisimmat on Prenzlauerberg, Friedrichshain, Kreuzberg ja Neukölln. Tämä siis tyypeille ketä ei kravatti kiristä ja haluaa sulautua astetta rennompaan jengiin.

Yksi hotelli on ylitse muiden, Michelberger Hotel. Se sijaitsee Friedrichshainissa aivan Warschauerstrassen metroaseman vieressä. Again, ei sovellu vanhoille tahi vanhan henkisille matkaajille. Sisäpihalla on kesäisin bier garten, aulabaari on olohuonemainen chillailumesta jossa DJ soittaa iltaisin ja vieraat ovat täysverisiä hipstereitä. Olemme yleensä majoittuneet Loft -huoneeseen, jossa on suuri makuuparvi.

Hippest hotel in Berlin

Hotel Michelberger Berlin

Hotelli Berliinissä Michelberger

Tällä reissulla meillä tuli kuitenkin ikävä vanhaan kunnon Prenzlauerbergiin, lähinnä sen takia että siellä on niin ylivoimaisia ravintoloita meidän makuun ja iltahengailut pienissä kadunvarsien baareissa on vaan tyystin upeeta! Vuokrasimme varsin huokeaan hintaan hyvän kokoisen kämpän Eberswalderstrassen metroaseman läheltä ja safkasimme mm. Kreikkalaista Labyrinth ravintolassa jossa omistaja tietää jo tullessa mitä tilaan. (Gyros)

Menkää hei Berliiniin. Lisää tipsejä liikkeestä!

Auf Wiederhören!

0

Kommentoi postausta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


6 + 4 =